Karácsony Gergely
Megosztás
2018.4.12. |

Nem ül be a parlamentbe, és másnak adja a mandátumát Karácsony Gergely. A Párbeszéd társelnöke szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszéltarról, hogy szerinte rossz forgatókönyvvel futott neki az ellenzék a választásnak, és hiba, hogy nem jött össze közös lista, amit ő a kezdetektől fogva ajánlott, mert az mozgósította volna az ellenzéki szavazókat.

Zugló polgármestere egy konkrét ajánlatot tett: a 8. és a 15. kerületi időközi választáson tegyenek egy próbát, és legyen előválasztás.

„Próbáljuk ki most, legyen egy előválasztás” – mondta hozzátéve: ő már készül 2022-re. Leszögezte ugyanakkor, hogy alulról, az alapoktól kell elkezdeni a demokratikus ellenzéki oldal építését, ugyanakkor minderre zuglói polgármesterként, nem pedig miniszterelnök-jelöltként fog készülni. Azon a véleményen van, hogy nem lehet mindet előröl kezdeni, mert a mostani pártok is értéket képviselnek. Mint mondta, nem lát olyan formációt, akinek át lehetne adni a stafétát, majd a Momentummal kapcsolatban úgy fogalmazott: odaadtak egy mandátumot a Fidesznek.

A 8. és a 15. kerületben azért fognak időközi választást tartani, mert Kocsis Máté (Fidesz) és Hajdu László (DK) is bejutott a parlamentbe, így Józsefvárosban és Rákospalotán is megüresedik a polgármesteri szék. A vasárnapi országgyűlési választáson az ellenzék összesítve mindkét körzetben több szavazatot kapott a Fidesznél.

Karácsony ezzel együtt hozzátette: pontosan tudja, hogy nem a budapesti választókerületekkel van az ellenzék problémája, és számára is megdöbbentő volt, hogy “Budapest leszavazta a Fideszt, mint a huzat”, és ha az ellenzéki pártok “nem ennyire balfékek”, akkor az összes körzetet meg lehetett volna nyerni.

 

A zuglóiaknak azt ígéri: visszaül a polgármesteri székbe, és végigcsinálja a dolgát. Ugyanakkor az országos politizálással sem akar felhagyni, és egyre növekvő ellenzéki szövetségben gondolkodik.

 

forrás: merce.hu