Megosztás
2014.10.8. |

Tegnap kihirdetett elsőfokú ítéletében helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Törvényszék a Magyar Hírlapot, mert a lap 2014. szeptember 4-i számában valótlanul állította, hogy Karácsony Gergely II. kerületi lakásának eladását követően azt közpénzből visszabérelte.

 

A lap címlapsztoriját építette fel „a leleplezésre”, amely szerint a lakást eladta Karácsony Gergely, de közpénzen valójában ezt vissza is bérelte. A cikkhez nagyméretű fénykép is készült, de a fénykép elkészítésekor a „leleplezők” arra sem vették a fáradságot, hogy a kaputelefonon ellenőrizzék, hogy valóban ott lakik-e Karácsony Gergely, valamint őt magát sem keresték a terjedelmes cikk megírása előtt. A valóságban Karácsony Gergely és családja 2011 végén értékesítette a lakást és ezt követően máshol keresetek maguknak albérletet, ahol azóta is laknak.

 

Három nappal később az újság ugyan interjút készített a baloldal zuglói polgármesterjelöltjével, de ebben a lap készítői nem ismerték el, hogy a cikk kitalációra épült, ezért Karácsony a per megindítása mellett döntött.

 

Elsőfokú ítéletében az eljáró bíróság helyt adott a keresetnek és helyreigazításra kötelezte a lapot.

 

Budapest, 2014. október 8.

 

Együtt-PM Sajtó