Megosztás
2021.5.4. |

 

A Párbeszéd és az MSZP a Budai Zöld alapítóját, Tordai Bencét indítja a Budapest 4. választókerületben.

Karácsony Gergely Párbeszéd-társelnök, főpolgármester szerint „egy zöld választókerületnek zöld képviselőre van szüksége”. Tordai Bence ráadásul az a jelölt, aki közös ellenzéki támogatással a legnagyobb arányban győzheti le a Fidesz jelöltjét a 2022-es országgyűlési választáson, amint azt egy reprezentatív közvélemény-kutatás is megmutatta.

Az országosan is a legnépszerűbb ellenzéki politikusok közé tartozó Tordai Bence – tapasztalt parlamenti képviselőként – évek óta foglalkozik a választókerület problémáival, és az emberek érdekeinek érvényesítéséért keményen fellép a hatalom embereivel szemben. Mindezt akkor is megteszi, ha megbüntetik, legyen szó akár a rabszolgatörvény elleni tüntetésről, akár a legfőbb ügyész szembesítéséről az eltussolt korrupciós ügyekkel.

Tordai a II-III. kerület orvosi rendelőitől milliárdokat megvonó Varga Mihály számonkérése után rekordösszegű, 8,2 millió forintos büntetést kapott az elnyomó hatalom képviselőjétől, Kövér László házelnöktől.

De Tordai a Parlament falain kívül is aktív: akciózástól alkotmánybírósági beadványig minden eszközt megragadva tiltakozott, amikor a nemzeti örökség részét képező, II. kerületi, Bem téri Radetzky-laktanyát a Fidesz segítségével kíméletlenül lebontották. A budai zöldterületeket károsító fideszes beruházásokról pedig több oknyomozó anyagot tett közzé.

A szociológus-közgazdászként végzett, korábban egyetemi oktatóként és statisztikusként is dolgozó négygyerekes családapa a kezdetektől a zöldpolitika és a fenntarthatóság képviselője a közéletben. Régóta küzd azért, hogy a gazdaságpolitika az emberek javát szolgálja: legyen mindenkinek biztos megélhetése, tisztes munkája; hogy ne betonba, hanem az emberekbe, a jövőbe fektessen be az állam; hogy mindenkinek színvonalas oktatás, egészségügyi ellátás jusson; hogy a kormányzat az emberek életminőségének javításán dolgozzon. Szószólója a kisebbségi ügyeknek, a felzárkóztató programoknak.

Tordai Bence régóta küzd azért, hogy a hatalom embereit felváltsa az emberek hatalma; hogy az Orbán-rezsim helyébe sokszínű, mindenki érdekeit szem előtt tartó kormány lépjen. Ezért indul az előválasztáson is, mert hisz abban, hogy a legerősebb, legintegratívabb ellenzéki politikust kell közös jelöltként indítani a Fidesz jelöltjével szemben.

– Tordai Bence barátom a parlamentben egyszerre tud igazi harcos és komoly szakpolitikus is lenni – mindkettőre nagy szükség lesz a kormányváltás után! – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester.

– Bence többször bizonyította már, hogy bármeddig képes elmenni az emberek érdekeinek képviseletében, és biztos vagyok abban, hogy megnyeri a választókerületét – tette hozzá Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője.

 

Még több információ, támogatás és csatlakozás itt: parbeszed.hu/tordaibence

 

Karácsony Gergely és Tordai Bence videója itt nézhető meg: https://www.facebook.com/watch/?v=910864819710579