Karácsony_Gergely_sajttáj_20140907
Megosztás
2014.9.7. |

Karácsony Gergely jónak tartja Falus Ferencnek, az Együtt-PM, az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) főpolgármester-jelöltjének programját.

 

    A PM társelnöke, Zugló polgármesterjelöltje vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: Falus Ferenc "kampányában volt egy pozitív fordulat", és "a kezdeti buktatók után" sokkal sikeresebben kampányol és kommunikál.

    Azt mondta, azért dolgoznak, hogy Zuglóban balközép győzelem szülessen az önkormányzati választáson, és erre véleménye szerint minden esélyük megvan. Az elmúlt négy év politikájával szemben van érdemi alternatívájuk - tette hozzá.
    Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy nincs olyan pártegyesítési szándékuk, amely szerint a baloldali pártok között olyan hosszú távú együttműködésnek kell lennie, amely közös pártot eredményez. A baloldalnak elsősorban a tartalmi megújulás lenne a dolga, és nem mindig arról kellene beszélni, hogy milyen formában indulnak neki a választásnak - tette hozzá.
    A reklámadóra vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy ez a cenzúra "kifinomultabb formája", gazdasági értelme nincs, az egyetlen értelme, hogy "a szabad sajtó légkörét fogja vissza Magyarországon". Véleménye szerint a Fidesz számítása nem jött be, csupán újabb haragosokat szerzett.
    Karácsony Gergely Zuglóról szólva azt emelte ki, hogy a "Papcsák-Rozgonyi korszak" több területen is "káros örökséget hagy maga után", ilyen a közbiztonság. Hozzátette: a statisztikák szerint a regisztrált bűncselekmények száma a kerületben az elmúlt négy évben csaknem a másfélszeresére nőtt.
    A politikus úgy vélte, mindez különösen a jelenlegi alpolgármester felelősségét veti fel, hiszen az ő szakterülete a közbiztonság. Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP) immár polgármesterjelöltként azzal kampányol, hogy rend lesz Zuglóban, ezzel maga is elismeri, hogy az elmúlt négy évben "a rendetlenség korszaka" volt jellemző a korszakra - vélekedett.
    Közölte: átfogó programot dolgoztak ki a közbiztonság javítására. Ennek elemei között említette, hogy ingyenes szolgálati lakást biztosítanának annak a rendőrnek, aki a kerületbe költözve vállalja, hogy itt dolgozik, és a lakosok bármikor megkereshetik.
    Spiesz András (MSZP-Együtt-DK-PM-Összefogás Zugló) képviselőjelölt kijelentette: jelenleg több mint száz térfigyelő kamera működik a kerületben, de nincs megfelelő kapacitás ezek folyamatos figyelésére, és ezen akarnak változtatni.
    Árpási Zoltán (MSZP-Együtt-DK-PM-Összefogás Zugló) képviselőjelölt arról beszélt, hogy fontos az idősek biztonságérzetének növelése, és szorosabb együttműködést akarnak kialakítani a kerületőrök, a rendőrök és a polgárőrök között.