legnépszerűbb politikus
Megosztás
2017.9.11. |

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének, a szimpátiaindexe Orbán Viktoréval vetekszik, derül ki az Iránytű Intézet legfrissebb felméréséből. Karácsony jóval népszerűbb a többi ellenzéki miniszterelnök-jelöltnél.

 

"A képzeletbeli dobogó harmadik fokán hármas holtverseny alakult ki: az 52-es szimpátiaindexszel eddig is bíró Orbán Viktor és Karácsony Gergely mellé felzárkózott Hadházy Ákos, az LMP társelnöke is. A képet némileg árnyalja, hogy míg a miniszterelnököt szinte mindenki ismeri, a két ellenzéki pártvezető úgy tudott ilyen jó eredményt elérni, hogy a megkérdezettek nagyjából fele tudta őket beazonosítani, vagy tudott róluk véleményt mondani.

(...)

A legelutasítottabb politikusok listáján a nevekben nincs meglepetés, legfeljebb annyi a változás, hogy még tovább romlott a megítélésük az elmúlt hónapban. Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Németh Szilárd, a Fidesz egyik alelnöke, illetve Rogán Antal, a kormányzati kommunikációért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egyaránt 36 pontot tudott elérni a 100-as listán. Mindhármuk esetében ez néhány ponttal alacsonyabb, mint egy hónappal korábban volt. Toroczkai László Jobbik-alelnök is tartja magát a sereghajtók között, a jelenlegi listán az utolsó előtti helyet szerezte meg, 35 pontos népszerűségi indexszel. A legnépszerűtlenebb politikus – rendkívül magas ismertséggel – a folyamatosan a legelutasítottabbak között szereplő Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök az előző hónaphoz képest is rosszabbul teljesített, és 100-ból 29 pontot tudott elérni." - Bővebben.

 

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!