Karácsony Gergely
Megosztás
2017.9.28. |

A Párbeszéd szerint egyre több jel utal arra, hogy a Fidesz a 2018-as országgyűlési választás után, megszerzett parlamenti többsége esetén "kétsebességes" egészségügyet alakítana ki.

    Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, társelnöke csütörtöki nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta, a magyar egészségügyi ellátásból tíz év alatt 1836 milliárd forintot vontak el, ennek a folyamatnak a nagy része pedig a Fidesz-kormányok időszakára esik.
    Emiatt romlanak az egészségügyi statisztikák, a kórházak és szakrendelők állapota, nőnek a várólisták, betöltetlenek maradnak a háziorvosi praxisok - sorolta az ellenzéki politikus, hozzátéve, ezzel párhuzamosan elkezdődött egy másik folyamat, a magánegészségügyi ellátás fejlődése.
    A Fidesz-közeli vállalkozások egyre nagyobb lehetőséget látnak ebben, a kormány adópolitikája megágyaz annak, hogy legyen egy "felső tíz százalék", akik fizetőképes keresletként megjelenik a magyar egészségügyi ellátásban, az adókedvezmények révén tulajdonképpen ingyenesen vehetik igénybe ezeket a méregdrága szolgáltatásokat - vélekedett Karácsony Gergely.
    Kifejtette: egyszerre van egy, a többség számára egyre nehezebben elérhető, egyre rosszabbul finanszírozott közegészségügy, és jól prosperáló, egyre nagyobb profitokat termelő magánegészségügy. Magyarország kettészakadt ebből a szempontból is, a 2018-as választás tétje, hogy ezt a kettészakadó társadalmat össze lehet-e forrasztani és meg lehet-e akadályozni az egészségügy szétválását - fogalmazott a sajtótájékoztatón Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.
    Karácsony Gergely hangsúlyozta, vissza kell pótolni az elmúlt időszakban "kivett" százmilliárdokat az egészségügybe és talpra kell állítani először az alap-, a járóbeteg-, majd a fekvőbeteg-ellátást. Ehhez jó választási eredményt szükséges elérnie az ellenzéknek a 106 egyéni választókerületben - tette hozzá a Párbeszéd társelnöke.

 

Nyíregyháza, 2017. szeptember 28., csütörtök (MTI)

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!