Karácsony Gergely az Egyenes Beszédben - 2014.01.09.
Megosztás
2014.3.10. |

Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt arról, hogy a 2010 előtti kormányokat is kritikusan szemlélő PM politikusok miért támogatják az ellenzéki összefogást. 

 

Szerintem az együttműködésnek az elutasítása lenne az igazi arcvesztés. Amikor elkezdtem politizálni, és beleszerettem abba a szóba, hogy "lehet más a politika", nekem ez arról szólt, hogy sokkal nagyobb felelősséggel politizálunk. Mindent amit korábban gondoltam a múltról azt fentartom, de most arra kell koncentrálnunk, hogy minden eszközzel megpróbáljuk megakadályozni a legrosszabbat: azt, hogy ez a kormány maradjon a választások után. Még rosszabb a helyzet, ha az állampolgárok azt érzik, hogy azért marad ez a kormány, mert az ellenzék képtelen átlépni a saját árnyékán.

A politika felelősséggel jár, és ebben a helyzetben az egyedüli lehetőség az, hogy megkötjük a kompromisszumokat. Nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol ekkora a szegénység, ami elfordul Európától. Nem szeretnék olyan országban élni, ami egy nagyon téves Paksi Atomerőmű beruházással energia szempontjából gyarmattá teszi ezt az országot. 

http://www.atv.hu/videok/video-20140109-karacs