Karácsony Gergely
Megosztás
2018.3.29. |

Békés megye az elmúlt nyolc év egyik nagy vesztese volt, kormányváltás esetén ez a régió többet fog kapni az eddiginél - mondta az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje csütörtökön, gyulai jelöltbemutató fórumán.

    Karácsony Gergely azt kérte a jelenlévő körülbelül száz embertől, hogy "adják kölcsön a nevüket, hogy április 8-a után egy békésebb országot építhessünk". 
    A politikus közlése szerint ha győznek jövő vasárnap, a hétköznapi emberek hétköznapi problémáival, és a nagy nemzeti ügyekkel, az egészségüggyel, az oktatással és a vidékfejlesztéssel fognak foglalkozni - húzta alá.
    Megjegyezte, aki nem megy el szavazni, az a változatlanságra szavaz; ahogyan az is, aki esélytelen párt jelöltjére voksol. Bár az ilyen jelölt "pontozásban jó lenne, de kiütni nem tudja a Fideszt" - jelentette ki.
    Karácsony Gergely arról is szólt, hogy a kormánypártok az elmúlt nyolc évben a Jobbik programját valósították meg, mint mondta, Vona Gábor beszélt elsőként a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosításáról, a tankötelezettség korhatárának a leszállításáról, vagy a tankönyvellátás államosításáról.
    Hangsúlyozta, a Fidesszel ellentétben nem gondolja, hogy a választási- és a kormányprogram két különböző dolog lenne, ő letette az asztalra a programját, és vannak a megfelelő emberei a különböző posztokra.
    Pluhár Lászlóról, az MSZP-Párbeszéd választókerületi országgyűlési képviselőjelöltjéről szólva elmondta, gyakorló, eleki polgármesterként évek óta azt teszi, ami szerinte a politika lényege: közel az emberekhez, az ő érdekeiket szolgálja. Ígéretei mögött tettek, politikai tudás és tisztesség van - fogalmazott.
     A fórumon kérdésekre válaszolva Karácsony Gergely beszélt elképzeléseiről, hogy hogyan hívná vissza a Magyarországról elvándorolt fiatalokat és orvosokat, hogyan tenné rendbe az oktatást és az egészségügyet, és milyen vidékfejlesztési programot valósítana meg.
    Pluhár László az MTI-nek elmondta, lát rá esélyt, hogy a következő egy héten lesznek visszalépések az ellenzéki jelöltek részéről az ő javára. 
    A fórumon felszólalt Perjési Klára is, aki 2002 és 2010 között MSZP-SZDSZ színekben Gyula polgármestere volt. Azt mondta, az ő idején hat év európai uniós időszak alatt 16 nagy projekt valósult meg a városban, az elmúlt nyolc évben csak kettő, az Almásy-kastély és a Göndöcs-kert rekonstrukciója.
    Karácsony Gergely csütörtökön Békéscsabán és Orosházán is tart lakossági fórumot.

 

MTI

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!