Karácsony Gergely
Megosztás
2018.4.8. |

Üdvözölte, ugyanakkor az Orbán-rendszer és Áder János köztársasági elnök súlyos kritikájának nevezte a magas választási részvételt vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

    Mint mondta, Áder Jánosnak arra kellett volna buzdítania az állampolgárokat, hogy éljenek legfontosabb szabadságjogukkal, és menjenek el szavazni. 
    Karácsony Gergely arra kért mindenkit, hogy vegyen részt a választáson, hangsúlyozva, a Fidesznek az alacsony, a változást akaróknak viszont a magas részvételi arány a jó. Hozzátette ugyanakkor, most a Fidesz is "kétségbeesetten mindent megtesz" szimpatizánsai mozgósítása érdekében.
    A miniszterelnök-jelölt arra szólította fel a választási szerveket, hogy azonnal tegyék elérhetővé a www.valasztas.hu honlapot, Áder Jánost pedig arra, hogy "meg ne próbálkozzon azzal, hogy ha Orbán Viktor elveszíti a parlamenti többségét, (...) mégis őt bízza meg a kormányalakítással, hiszen pontosan tudjuk, hogy nincs olyan ellenzéki párt, amely ezzel a bandával, a Fidesszel kormányozni akarna".

 

MTI

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!