választás
Megosztás
2017.8.22. |

"Amelyik ellenzéki párt minden egyéni körzetben el akar indul, annak csak a hatszázmillió forintos állami támogatás a célja." Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az Egyenes beszéd vendége.



Vujity Tvrtko (ATV): Hogy lesz így kormányváltás, hogyha van egy erős kormányoldal és van egy veszekedő ellenzék, akik egymással sem értenek szót?

Karácsony Gergely: Sehogy. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy azon kívül, hogy elmondjam, hogy miért kell Magyarországon változás, beszéljek arról is, hogy ez hogyan lehetséges. Az ellenzéki pártoknak komoly felelősségük van abban, hogy mindenki egy közös cél érdekében is gondolkodjon és ne csupán saját politikai szervezetének az érdekeit nézze, vagy csak a saját politikai szervezetének maximálisan megfelelő politikai célokkal foglalkozzon. Az Orbán-rendszert azt tartja hatalmon, hogy nincs vele szemben fellépő társadalmi egység.


(...)


Karácsony Gergely: Ha valaki részt akar venni a választáson, akkor kénytelen valamilyen szinten alkalmazkodni ahhoz. Tehát, ha valaki győzni akar, akkor tudomásul kell vennie, hogy ez a meccs nem röplabda szabályai szerint megy. A röplabdát sokkal jobban szeretem, mint a focit, röplabdáztam gyerekkoromban, a focit kevésbé ismerem, de az tudom, hogy most focizni kell, és akkor viszont a foci szabályai szerint kell játszani. Tehát mi ennek a választási rendszernek a lényege? Az, hogy a 106 egyéni körzetben nyerni kell. Ilyen egyszerű. Tehát a pártoknak lehet különböző politikai stratégiájuk, lehetnek közös országos listák, külön országos listák, utálhatják egymást, bármit csinálhatnak, de azt nem tehetik meg, hogy az egyéni körzetben az egy kormánypárti jelölt ellen minden ellenzéki párt elindul, mert így helyben megoszlanának a szavazatok és mindenhol a Fidesz nyerne. Amelyik ellenzéki párt minden egyéni körzetben el akar indul, annak csak a hatszázmillió forintos állami támogatás a célja. --- Nézd meg a teljes riportot.

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!