Párbeszéd
Megosztás
2018.4.27. |

"Semmi meglepő, csak a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Belügyminisztérium kérdésemre elárulta, hogy a Soros-zsoldosozás ordas nagy kamu, és az egész kampányt egy - amúgy kifejezetten provokációs célú, egy izraeli hírszerző céggel megcsináltatott - interjúra alapozta, amelyben Soros György pénzügyi cégének egyik korábbi vezetője arról nyilatkozik, hogy Soros alapítványainak nagyjából 2000 ember dolgozik világszerte.

Elismerik, hogy sem a Miniszterelnökség, sem a Belügyminisztérium nem rendelkezik olyan listával, ami tartalmazná a Soros megbízásából a kormány ellen dolgozó személyeket. Világossá teszik, hogy egész egyszerűen hazudtak, konkrétan a magyar kormány tudatosan rémhíreket terjeszt a magyar lakosság megfélemlítése céljából.

A Btk. 337. § alapján "Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

A kormány február közepén hosszabbította meg utoljára 2018. szeptember 7-ig terjedő hatállyal a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet az ország egész területére. Azaz szerintük itt egy közveszélyes szituáció áll fenn a bevándorlás miatt, és eközben éppen ezzel kapcsolatban a kormány valótlan tényeket híresztel az emberek nagyobb csoportjában zavar és nyugtalanság keltése céljából.

A kormány álláspontom szerint kimeríti a rémhírterjesztés Btk. tényállását a saját maga által elrendelt válsághelyzet miatt, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést teszek a Legfőbb Ügyészségen három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető rémhírterjesztés megalapozott gyanújával.

Polt Péter majd elsikálja, de nőjön csak a bűnlajstroma, ami alapján bíróság elé lehet majd állítani." - Jávor Benedek

 

Olvasd el a Facebook posztot, ITT.