Megosztás
2014.5.14. |

Betelt a pohár: Lázár János mondjon le!

A Fideszt csak addig érdeklik a határon túli magyarok, amíg a szavazatiakra számít.

 

Az Együtt-PM Szövetség lemondásra szólítja föl Lázár Jánost! Követeljük, hogy Magyarország Kormánya állítsa vissza a szétvert uniós intézményrendszert, és tegye átláthatóvá a támogatási pénzek elosztásának folyamatát!

Az Index információi szerint román irányítás alá kerülhet a magyar–román határon átnyúló együttműködési program, a hasonló szlovák–magyar program pedig Pozsonyé lehet. A határon túli nemzettársaink érdekeire oly gyakran hivatkozó Fidesz-kormány bénázása, valamint az intézményrendszernek a pénzek lenyúlására optimalizálása azt eredményezheti, hogy a határon túli magyarok számára fontos uniós fejlesztések veszhetnek el.A Fidesz ismét bebizonyította, hogy lenézi a választóit, a határon túli magyarok pedig csak addig fontosak számára, amíg a kampányban a szavazataikért kuncsorog.

Ez már a harmadik eset azután, hogy az intézményrendszer átalakítása miatt 1500 milliárdos uniós forrás „fagyott be”, majd Lázár János „keménykedése” miatt a Norvég Alap 40 milliárdnyi támogatása került veszélybe. Most betelt a pohár!

A sorozatos botrányok után felszólítjuk Lázár Jánost: mondjon le, mert pozíciójára méltatlan és alkalmatlan! Követeljük továbbá, hogy Magyarország Kormánya állítsa vissza a szétvert intézményrendszert, és tegye átláthatóvá a támogatási pénzek elosztásának folyamatát! Tegyenek meg mindent azért, hogy a magyar embereknek járó uniós pénzeket le lehessen hívni!

 

Budapest, 2014. május 14. Jávor Benedek, az Együtt-PM társelnöke