Megosztás
2015.6.6. |

A fideszes városvezetőknek sikerült még egyet csavarni a Rogán-modelként elhíresült korrupt ingatlanmutyin. Jászberényben ugyanis sikerült még abszurdabbá tenni a helyzetet: nem elég, hogy itt is él az a szabályozás, hogy a fidesz-közeli haveri, rokoni bérlők nagyon rövid bérleti idő után már kedvezményesen vehetik meg a lakást, ők most már saját maguknak osztogatják a lakásokat.

 

Szabó Tamás a város Fideszes polgármestere kiírt egy bérlakás pályázatot, indult rajta, s minő csoda, megelőzve egy háromgyerekes családot, meg is nyerte azt.

A Párbeszéd Magyarországért nemet mond az intézményesített korrupcióra:

 

1) képviselői nyilvánosságra hozták vagyonnyilatkozataikat, melyek letölthetőek a párt honlapjáról.

 

2) az önkormányzatokban javaslatot nyújtunk be a bérlakás-pályázatokkal kapcsolatos szabályozás módosítására. Olyan átlátható, normatív szempontrendszeren alapuló pályázati kiírásokat támogatunk, ahol a rászorultak és a nem a fideszes hűbérurak jutnak lakáshoz.

 

3) a PM benyújtotta a K-monitor szakmai segítségéve készült átláthatósági javaslat-csomagját, melyet számos önkormányzatban, így Pesterzsébeten és Zuglóban el is fogadtak. Nem véletlen azonban, hogy a fideszes többségű önkormányzatok számos helyen nem támogatták a javaslatot. Solymáron például immár negyedszer szavazta le a többség javaslatunkat, de nem hátrálunk, benyújtjuk ötödször is.

 

Budapest, 2015. június 6.

 

Mach Péter, a PM elnökségi tagja, önkormányzati képviselő

 

Tordai Miklós, a PM solymári önkormányzati képviselője