Megosztás
2013.4.12.

2013. április 12.

A Párbeszéd Magyarországért szerint vérlázító és teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy az izsáki rendőrök felettesei feljelentették azt a férfit, akit két rendőr állított elő az izsáki rendőrőrsre, majd a rendőri intézkedés következtében meghalt hétfőn.

A nol.hu információi szerint - amelyet a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek is megerősített - hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek a meggyanúsított rendőrök felettesei.
    

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő az MTI-vel közölte: egy jogállamban "semmilyen mértékben" nem fogadható el ez a lépés. Hozzátette: ez is mutatja azt a morális állapotot, amelybe Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök "zülleszti a rendőrséget".
    

A PM azt követeli, hogy az esetet a lehető legalaposabban vizsgálják ki, az eredményeket hozzák nyilvánosságra, vonják le a megfelelő következtetéseket, hogy ne történjen még egyszer ilyen eset, a bűnösöket pedig  vonják felelősségre.
    

A Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön nem jogerősen harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte azt a két, azóta leszerelt rendőrt, aki a gyanú szerint hétfőn halálra vert egy lopás gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfit.