Megosztás
2020.9.2. |

A Párbeszéd költségvetési módosító indítványt nyújt be annak érdekében, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) iskolái, az Igazgyöngy Alapítvány művészeti iskolája, valamint a Dr. Ámbedkár iskola kapja vissza az elvont költségvetési támogatását.

A párt frakcióvezető-helyettese szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány olyan gyerekek jövőjét teszi tönkre, akiknek ezek az intézmények voltak az utolsó reményei. Olyan iskolákat "véreztetnek ki" és lehetetlenítenek el, amelyek az esélyeket egyenlítik ki, a generációkról generációkra öröklődő mélyszegénységet akarják felszámolni, és szociális munkát is végeznek - közölte Tordai Bence. A kormányzat ezektől az iskoláktól összesen 130 millió forintot von el a koronavírus-járványra hivatkozva, miközben a Magyar Tenisz Szövetség 2,5 milliárd forintot kap az "elsikkasztott ezermillióinak" pótlására - fogalmazott.

Hozzátette: eközben a Magyar Divat & Design Ügynökség, amelyet Bata-Jakab Zsófia vezet, 2,3 milliárd forintos támogatásban részesült a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Tordai Bence jelezte, ezen ügynökség támogatásából csoportosítanának át 130 milliót az érintett iskoláknak. A Párbeszéd országgyűlési képviselői maguk is pénzbeni támogatást ajánlanak fel ezeknek az iskoláknak - tudatta. A sajtótájékoztató végén a politikus közölte, hogy a Hír TV kérdéseire továbbra sem válaszol.

 

(MTI)