Megosztás
2016.8.24. |

A magyar iskolarendszert tönkretették: az iskolákat először elvették a helyi közösségektől, aztán elvették a szaktárcától is: a középfokú oktatást letaposta a hazai nagytőkések, az Iparkamara trójai falova: a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az eredmény: egy elveszejtett nemzedék. Ingyentanonc, bérrabszolga, közmunkás, munkanélküli, kivándorló – ma ezek a fiatalok választási lehetőségei.

 

A közoktatás romokban. A nyugati határszélről, aki teheti, Ausztriába járatja a gyerekét. A többi szülő elől az alapítványi iskolák szorongatásával zárják el a menekülőutat. A kockásinges tiltakozó mozgalomban részt vállaló pedagógusokat megtorlások érik. A pedagógiai munkát segítők még mindig éhbérért dolgoznak. A szegregáció egyre drámaibb.

A legsúlyosabb helyzetben a középfokú oktatás van. A szak- és szakközépiskolákat is elvették az oktatási tárcától, a Fidesz-közeli nagyvállalkozók játékszerévé téve a magyar fiatalok jövőjét. Orbán Viktor és Parragh László kényszerképzete alapján a magyar fiatalok százezreit fosztják meg a továbbtanulás és a valódi munkaerőpiacra lépés lehetőségétől azzal, hogy leépítik a közismereti tárgyakat és 16 évesen szélnek eresztik a diákokat.

A Párbeszéd Magyarországért elvenné az iskolákat az NGM-től és az Iparkamarától, visszaadná őket a helyi közösségeknek, továbbá a 18 éves korig tartó tankötelezettség visszaállításával vetne gátat az iskolai lemorzsolódásnak.

 

Budapest, 2016. augusztus 24.

Dr. Erőss Gábor

a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja

 

Elég volt a kizsákmányolásból, a kiszolgáltatottságból!