Megosztás
2014.10.16. |

Az Együtt-PM továbbra is szeretné látni az Ökotársnál lefolytatott vizsgálat eredményét

 

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM Szövetség társelnöke felszólítja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi), valamint Lázár János minisztert, hogy haladéktalanul hozzák nyilvánosságra az Ökotárs Alapítványnál lezajlott ellenőrzés eredményét! Az újabb hírek szerint az ilyen típusú vizsgálatot nemzetközi szerződés tiltja, így a Kehi jogsértést követhetett el annak során.

 

Mint ismert, Szigetvári Viktor, az Együtt-PM Szövetség társelnöke október 1-jén szólította föl Lázár Jánost, hogy a határidő lejártával hozza nyilvánosságra az Ökotárs Alapítványnál lefolytatott Kehi-vizsgálat eredményét. A kormányzati ellenőrző szerv akkor azt közölte: az eredmény a civilek hibájából csúszik, és október közepén várható.

Az Együtt-PM Szövetség bízik abban, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a kitolt határidőre végre lezárta az Ökotársnál folytatott vizsgálatot, és ennek során tisztességesen járt el. A képet árnyalja, hogy az Átlátszó.hu tényfeltáró oldal információi szerint az ilyen vizsgálatok lefolytatását nemzetközi szerződés zárja ki, így a Kehi valószínűleg folyamatos jogsértést követett el annak során.

Az Együtt-PM felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be a civil szervezetek putyini módszerekkel folytatott üldözését! A kabinet célja ezen eljárásokkal az, hogy a kormánnyal szemben kritikus hangokat elhallgattassa. Felhívjuk a kormányzati szerveket, hogy haladéktalanul hagyjanak fel a jogsértéssel!

Továbbra is követelem Lázár Jánostól, hogy adjon számot arról, feltárt-e a Kehi vizsgálata bármilyen szabálytalanságot az Ökotársnál? Amennyiben nem, kérjen bocsánatot az egész civil világtól, és vállalja a felelősséget mindazért a hazugságért, melyeket róluk terjesztett!

 

Budapest, 2014. október 16.

Szigetvári Viktor társelnök, Együtt-PM Szövetség