Megosztás
2015.4.18. |

A Párbeszéd Magyarországért  szerint számos példa (vasárnapi zárva tartás, paksi bővítés, EU-ellenesség, magánynyugdíj-pénztárak államosítása) igazolja, hogy az Orbán-kormány sorra a Jobbik programpontjait valósítja meg. A PM szerint az aggasztó összefonódást bizonyítja az is, hogy a Fidesz-KDNP és a Jobbik a szélsőjobboldali mozgalmak támogatásában sem különböznek.

 

A Jobbik korábban nyíltan felvállalt választási szövetségese, az újnáci Betyársereg hirdette meg honlapján a náci diktátor születésnapjára emlékező mai Hitler-túrát, amelyet a Vértesalja Gyermekei Mozgalom (VGYM) szervezett. Hiába bizonygatja Vona Gábor Jobbik-elnök, hogy pártja megszabadult radikális vadhajtásaitól, ha a tények rendre cáfolják hazugságait. Korábban a szélsőjobboldali párt házi tévéjeként számon tartott N1TV is megemlékezett Adolf Hitler születésnapjáról. A VGYM-mel pedig a Jobbik már korábban is tartott közös rendezvényeket. 

A gyilkos náci rezsim diktátorára emlékező túra Csókakőről indul. A PM jelzésértékűnek tartja, hogy a település Fidesz-KDNP-s polgármestere az ország első köztéri Horthy-szobrának felállításakor már korábban is szorosan együttműködött a Hitler-imádó mozgalommal. Az ünnepélyes szoboravatáskor Fűrész György polgármester fővédnökként nagy lelkesedéssel beszélt az általa "baráti társaságnak" titulált VGYM fiataljainak kezdeményezéséről. 

A PM nyílt színvallásra szólítja fel a Fidesz-KDNP-t: továbbra is olyan lelkes támogatói-e a mai Hitler-emléktúrát szervező mozgalomnak, mint korábban?

 

Budapest, 2015. április 18.

 

PM Sajtó