Szeged-Csanádi Egyházmegye
Megosztás
2017.8.11. |

Elfogadhatatlan, hogy a  hátrányos helyzetű településeken tanító pedagógusok törvényesen járó pótlékait tizenegy éve visszatartja a Szeged-Csanádi Egyházmegye és ennek okát sem hajlandó megmagyarázni. A Párbeszéd azonnali vizsgálatot és az elmaradt pótlékok haladéktalan kifizetését követeli a Kiss-Rigó László megyéspüspök vezette egyházmegyétől.

A hátrányos helyzetű gyermekeket oktató pedagógusok munkája rendkívül fontos, ezért a fenntartónak kötelessége minden áron biztosítani, hogy rendesen megkapják a nekik járó illetményeket. Az egyháznak semmi oka nem volt visszatartani a kötelező pótlékokat, s az a bíróság előtti érvelés, amely szerint a rendeletben rosszul volt feltüntetve a település típusa nevetséges és elfogadhatatlan.

A Párbeszéd követeli, hogy visszamenőleg minden pedagógus pótlékát haladéktalanul fizessék ki és garantálják azt, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyesmi. A Párbeszéd régóta hangsúlyozza, hogy meg kell becsülni végre a pedagógusokat, kiváltképp azokat, akik a legnehezebb sorsú gyermekek oktatásáért felelnek. A Párbeszéd ezt "Mindenki számít!" programjában is garantálja,  kiemelt pedagógus-bérpótlékot fog adni a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben dolgozó tanároknak.

Szeged, 2017. augusztus 11.
Dr. Kovács Tamás
a Párbeszéd szegedi elnöke

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!