Dorosz Dávid sajtótájékoztató - 2014.01.13.
Megosztás
2014.3.10. |

Az Együtt-PM arra kéri Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a rendőrség a lehető leggyorsabban és legszakszerűbben vizsgálja ki a főváros XIII. kerületében, a Lehel utcában történt hétfő hajnali robbantás ügyét, majd ezt követően adjon tájékoztatást a nyilvánosságnak – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Dorosz Dávid.

A választási szövetség szakpolitikusa ironikusnak nevezte, hogy a robbantás éppen azon a napon következett be, amikor a Magyar Hírlapban megjelent egy interjú, amiben a belügyminiszter arról "hetvenkedik", hogy a rendőrség milyen jól végzi a munkáját. Pintér Sándor "olyan mondatokat enged meg magának, hogy (...) Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa lett, illetve, hogy a rendőrség teljes mértékben megerősödött. Ez nem más, mint szájkarate, ez nem más, mint blöff, ez nem más, mint hazugság" – jelentette ki a független országgyűlési képviselő.

Dorosz Dávid azzal folytatta, hogy a kormányváltás óta a bűncselekmények száma összességében húsz, a lopásoké 25, a betöréses lopásoké pedig 23 százalékkal növekedett. Két hét alatt nemhogy nem lett rend, de nagyobb a rendetlenség, mint három évvel korábban – jelentette ki a képviselő, aki szerint a kormány közbiztonsági politikája megbukott, és a belügyminiszter közlésével ellentétben a rendőrség sem erősödött meg.

 

Budapest, 2014. január 13.

 

Forrás: MTI