Megosztás
2016.5.12. |

Az Orbán-kormánynak köszönhetően az ápolók nemzetközi napja itthon gyásznap. A Párbeszéd Magyarországért (PM) követeli, hogy a kormány fejezze be ámokfutását, azonnal tegye vissza az egészségügyből kivett milliárdokat és emeljen fizetést az ágazatban.

 

Ma van az Ápolók nemzetközi napja. Amíg a fejlett országokban ez a nap a tiszteletadás és a megbecsülés napja, addig Magyarországon gyásznap. A KSH adatai szerint az egészségügyi dolgozók keresnek az állami szférában a legkevesebbet, megelőzik őket a raktárosok, az erdészek és a mezőgazdasági dolgozók.

Ez a megalázás jellemzi az Orbán-kormány egészségügyi politikáját. Amíg a miniszterelnök, a miniszter és haverjaik magánkórházakban gyógyíttatják magukat, addig a magyarok 90 százaléka szegény kórházakba kényszerül.

A Párbeszéd Magyarországért követeli, hogy a kormány fejezze be ámokfutását és tegye vissza az egészségügyből kivett 400 milliárd forintot, teljesítse az egészségügyi dolgozók bérkövetelését! A párt felszólítja továbbá Cser Ágnes szakszervezeti vezetőt, hogy a kormánynak való behódolás helyett a dolgozók érdekeit képviselje, és egy hónapon belül harcolja ki a béremelést. Ha erre nem képes, akkor távozzon a szakszervezet éléről.

A PM a mai napon elindította mozgó fotókiállítását, amelyen különböző, magyar kórházakról beküldött fényképek vannak. A párt ezzel a kiállítással az ország minden pontján szembesíti az embereket és a politikusokat: mi a helyzet a magyar egészségügyben.

 

Budapest, 2016. május 12.

Szabó Tímea

a PM társelnöke, országgyűlési képviselő

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!