Megosztás
2015.12.21. |

Húsz százalék fölötti eredménnyel a harmadik helyet szerezte meg a spanyol választáson az újbaloldali Podemos. A Párbeszéd Magyarországért (PM) újbaloldali zöld pártként fontos üzenetnek tartja a Podemos sikerét, amely új erőként mutatta meg egész Európának: „képesek vagyunk rá”!

 

Magyarországhoz hasonlóan Spanyolországban is erős volt a politikai kiábrándultság, míg meg nem erősödtek az új generációs pártok a jobb- és baloldalon is. A harag és az apátia azonban reménybe és cselekvésbe fordult, amikor az emberek hitelt adtak az alternatív politikának, amely képes visszaszorítani az évtizedek óta egymást váltó, korrupt régi pártokat.

A PM úgy látja: Magyarországon is akkor lesz pozitív irányú változás, ha a választók bizalmat szavaznak az új, ma még kis pártoknak, amelyek elutasítják a korrupciót, és a politikával összefonódott gazdasági elit érdekei helyett az emberek érdekeit szolgálják.

A Podemos sikerének titka az volt, hogy nem csak az elégedetlenség hullámait lovagolta meg, de az önkormányzatoktól az Európai Parlamentig megmutatta: képes valódi teljesítményt és érdemi változást hozni a politikába.

A PM követi a Podemos útját: Karácsony Gergely és Szabó Rebeka Zugló élén, Szabó Tímea az Országgyűlésben és Jávor Benedek az Európai Parlamentben folyamatosan bizonyítják, hogy tiszta kézzel, tiszta fejjel és nagy elkötelezettséggel igenis lehet változást elérni. 

Nemcsak a Podemos és a spanyol újbaloldal, de mi, magyarok is képesek vagyunk rá!

 

Budapest, 2015. december 21.

Tordai Bence

PM-szóvivő

 

Új. Bal. Zöld.