Föld napja
Megosztás
2018.4.22. |

Alig végzett a Fidesz az állami termőföldvagyon széthordásával, máris az előző rendszerből megmaradt utolsó nagy vagyontömegre, az állami erdőkre fáj a foguk. A Párbeszéd szerint véget kell vetni annak a gyakorlatnak, amelyben a mindenkori többség a természeti értékeket szétosztható zsákmánynak tekinti: meg fogjuk akadályozni az új földrablást.

 

Április 22-e a Föld napja: ilyenkor minden tisztességes országban azt gondolják végig a politika és a civil társadalom szereplői, mit tehetnek a természeti erőforrások megőrzéséért. Magyarország ebből a szempontból is kivétel: még fel sem állt az új Orbán-kormány, de máris az erdőprivatizációt tervezgetik, vagyis azt, hogy hogyan tehetik rá a kezüket az előző rendszerből megörökölt állami erdőgazdaságok földjeire.

 

A Párbeszéd szerint az erdők ökológiai és rekreációs funkciójának megőrzését az állami, közösségi tulajdon képes a leghatékonyabban biztosítani. Ezért felszólítjuk a kormánytöbbséget, tartsa távol magát mindannyiunk közös kincsétől, az állami erdővagyontól. Egyben jelezzük, hogy másutt sem fogunk teret engedni a fideszes rablólovagok mohóságának: a Római partot népszavazással védjük meg a kizárólag beruházói érdekeket szolgáló mobilgáttól, és a Városligetben is meg fogunk akadályozni minden további értelmetlen természetpusztítást.

 

Budapest, 2018. április 22.

 

Csatlakozz!