Megosztás
2014.6.17. |

Petícióval fordulunk a fideszes polgármesterekhez

 

Figyelemfelhívó akcióba kezd az Együtt-PM a fővárosban, melynek során minden fideszes polgármesterhez eljuttatunk egy petíciót. Ebben arra kérjük a kerületvezetőket, hogy az embereket képviseljék, akik megválasztották, ne a kormány és a Fidesz érdekeit.

 

Pápa Levente gazdaságpolitikus mai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter arra hivatkozva vonta meg a rövid és középtávú budapesti forrásokat, hogy az EU nem ad pénzt ezekre a beruházásokra. Hangsúlyozta, hogy ezzel szemben a kohéziós alapokban hatmilliárd euró, vagyis körülbelül 1800 milliárd forint áll rendelkezésre.

Ne keressenek ócska kibúvókat, hanem végezzék a munkájukat, oldják meg a feladatokat annak érdekében, hogy a budapesti polgárok is a fejlesztett tömegközlekedéssel tudjanak közlekedni. Azt kérte a kormánypárti fővárosi polgármesterektől, álljanak ki a budapestiekért és érjék el Lázár Jánosnál, hogy a 3-as metrót és a kisföldalattit is uniós forrásokból újítsák fel!

A petíciót elsőként Vattamány Zsoltnak, Erzsébetváros fideszes polgármesteréhez juttattuk el.

(MTI nyomán)

 

 

Petíció

 

Tisztelt Polgármester Úr!

 

A napvilágra került hírek szerint a kormány nevében Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter „lehúzta” a fővárosi rövid- és középtávú uniós projekteket a listáról. Ez azt jelenti, hogy 2020-ig nem kap uniós támogatást a közösségi közlekedés sőt, e források nélkül gyakorlatilag semmilyen fejlesztés nem valósul majd meg ebben az időszakban. Elmaradhat a kritikus állapotú 3-as metró felújítása, leállhat a villamos-beszerzés, a kisföldalatti-járműcsere, a 2-es metró és a HÉV összekötése. Nem épül majd meg a 4-es metró kelenföldi végállomásánál a buszterminál és a P+R parkoló sem.

Ezek rendkívül rossz hírek a Budapesten élők számára. Azt jelentik, hogy a kormány nem csupán magára hagyja a fővárost, de szándékosan igyekszik annak lehetőségeit korlátozni. Azt jelenti, hogy hiába termelik meg a fővárosi polgárok a magyar GDP több mint harmadát, továbbra is „bűnös városnak” számít az otthonuk. A fővárosi polgárok biztonsága sem fontos a magyar kormány számára, és továbbra is elhasználódott metró- és villamosszerelvényeken utaztatná őket.

Az Együtt-PM számára úgy tűnik, hogy a kormány egyenesen hadat üzent a budapestieknek, a Fidesz pedig becsapta őket. Az Önök egyéni jelöltjei a választási kampányban állandóan lobogtatták azt a közlekedésfejlesztési koncepciót, amelyik szerint EU-s forrásból újítanák fel a 3-as metrót vagy a kisföldalatti szerelvényeit. Úgy tűnik, ez csupán ámítás volt, melyet most azzal próbálnak leplezni, hogy bemesélik a polgároknak: megint Brüsszel a hibás, az uniós szabályok indokolják a források leállítását.

Polgármester Úr!

Önt a budapesti polgárok azért választották meg, hogy képviselje az érdekeiket, hogy minden erejével a kerületéért, annak fejlesztéséért, és az ott élőkért dolgozzon. Azért, hogy kiálljon értük. Ez az Ön munkaköri kötelessége.

Ön nem végzi jól a dolgát, nem képviseli jól a budapesti érdekeket. Nem képviselte jól az utóbbi években sem, amikor Budapest szinte mindenét elveszítette. Elvették a vagyonát, a bevételi forrásait, most pedig az EU-s fejlesztési forrásaitól is megfosztják.

Polgármester Úr!

A magyar választók nevében kérjük, sőt követeljük Öntől, hogy végezze el a munkáját! Képviselje a budapestiek érdekeit minden körülmények között, ne viselkedjen pártkatonaként, hanem legyen méltó a választóinak bizalmára!

 

 

Budapest, 2014. június 17.

 

 

Tisztelettel,

az Együtt-PM Szövetség fővárosi politikusai