Szabó Tímea Párbeszéd PM
Megosztás
2017.2.27. |

A Fidesz-KDNP képviselői nem támogatják, hogy a téli hidegben több állami segítséget kapjon az a közel egymillió ember, akik hónapokig nem tudják fűteni az otthonukat. A Párbeszéd a duplájára, hatmilliárd forintra emelné a kormány szociális tűzifára fordított keretét, azonban a javaslatot a kormánypárti képviselők a Parlament Költségvetési bizottság mai ülésén leszavazták. A Párbeszéd folytatja a tűzifa osztást vidéken.

A Magyar Szociális Fórum adatai szerint idén január végéig 145, februárban pedig további 26 embert ért a fagyhalál. Ezeknek az emberek több, mint  80%-a saját, fűtetlen otthonában halt meg. A kormány hárommilliárd forintos tűzifa kerete nem éri el a segítségre szorulók többségét, ráadásul az a kevés tűzifa is évek óta késve érkezik meg az önkormányzatokhoz.

Míg Orbán Viktor dolgozószobájára négymilliárdot, határon túli focicsapat támogatására pedig hárommilliárdot költ idén a kormány, addig a 200 ezer család - köztük rokkantnyugdíjasok és kisgyerekesek-   8-10 fokos lakásokban próbálja túlélni a telet. A tűzifa ára az utóbbi években a duplájára emelkedett, miközben éppen a legszegényebb egymillió ember kényszerül fával fűteni, akik semmilyen segítséget nem kapnak a kormánytól.

A Párbeszéd szerint nem Orbán hobbijaira kell költeni az emberek pénzét, hanem az elesetteket kell támogatni, hogy senki ne fagyjon meg saját otthonában.


Budapest 2017. február 27.
Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke
országgyűlési képviselő

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!