Megosztás
2015.2.24. |

Sajtóhírek szerint 16-ról 17 évre emelnék fel a tankötelezettség korhatárát. A PM korábban tiltakozott a korhatárcsökkentés ellen. Azonban a most tervezett növelés nem elég, követeljük, hogy állítsák vissza a 18 éves korhatárt. Ki kell szabadítanunk a magyar fiatalokat a Fidesz-oligarchák és gazdasági lobbiérdekek fogságából!

 

„Reform” címen a Fidesz koncként dobta oda a szakképzést az oligarcháknak, a vállalkozói lobbinak és az inkompetens Nemzetgazdasági Minisztériumnak, akik ingyenmunkaerőként tekintenek a szakiskolásokra. A munkaerő-piaci boldoguláshoz elengedhetetlen alapkészségek fejlesztése a „reform” következtében visszaszorult. Pedig a szakképzésben nem kevesebb, hanem több közismereti tárgyra és készségfejlesztésre volna szükség.

 

Az érettségit adó középiskolai képzés, a gimnáziumok leépítése pedig fékezi a társadalmi mobilitást és növeli a társadalmi egyenlőtlenségeket, tudásalapú társadalom helyett a bérrabszolgák társadalmát építi. Ezen az sem változtat, ha 17 évre emelik a korhatárt, hiszen a diákok jó része 17 évesen még csak 10. osztályos, így ugyanúgy végzettség nélkül eresztik majd őket szélnek, mint ha 16 év maradna a korhatár.

 

Az Orbán-rezsim már eddig is hatalmas károkat okozott az oktatásban. A PM követeli, hogy állítsák vissza a 18 éves tankötelezettségi korhatárt, és helyezzék vissza a szakképzést a közoktatás rendszerébe.

 

Budapest, 2015. február 24.

 

Dr. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja