Megosztás
2016.10.8. |

A legsötétebb történelmi időszakokra emlékeztet, ami péntekről szombatra virradóra a Népszabadsággal történt. Reggelre a költöztetésre váró munkatársak eszközeiért nem a költöztetők jöttek, hanem ma még ismeretlenek a teljes szerkesztőségi infrastruktúrát ellenőrzés alá vették. Érteni kell ma Magyarországon mindenkinek: már az aggályoson túl van, amikor az újságírók számára nem érhető el levelezésük és gépeik, azok egy éjjel leforgása alatt ismeretlenek kezébe kerültek. Aki azt gondolja, hogy kizárólag üzleti szempontok állnak a fekete autó érkezése és a Népszabadság körbekerítése kapcsán, az vigyázó szemeit Törökország és a többi kis– és nagy diktatúrára vesse.

A Népszabadság azoknak a lapja, akik hisznek a hír tisztességében, az újságírói pártatlanságban, a szólásszabadság bármi áron való megvédésében. A Népszabadság az orbáni vagyonosodását feltáró Ferenczi Krisztina lapja, az orbáni oligarchaválogatott ügyeit kiderítő újságírók fóruma, azon olvasóké, akiknek hangja és arca a Népszabadság, akik egy jobb Magyarországon akarnak ébredni.

A Párbeszéd teljes szolidaritásáról és támogatásáról biztosítja a Népszabadság munkatársait és olvasóit.
Nem álmodhatjuk tovább ezt a rémálmot, a következő órákban, napokban készen kell állnunk a cselekvésre, mert a Népszabadság jövője a magyar demokrácia megmenthetőségének kérdése.

 

Budapest, 2016. október 8.

Szabó Tímea és Karácsony Gergely a Párbeszéd Magyarországért társelnökei

 

Mindenki számít!
Csatlakozz!