kéményseprés
Megosztás
2017.10.4. |

A Párbeszéd szerint az Országgyűlés előtt lévő belügyi salátatörvény kéményseprőkre vonatkozó szabályai csak olajat öntene a tűzre, ez pedig akár emberi életekbe is kerülhet. A párt képviselője Szabó Tímea ezért módosító javaslatot nyújtott be, amely lehetőséget nyújt a katasztrófák elkerülésére.

Ma zajlik az Országgyűlésben a belügyi feladatokat érintő és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvény vitája. A törvény legfontosabb módosítása, hogy a jövőben a családi házakban nem lesz kötelező a kéményseprés. A Párbeszéd szerint ez rendkívül veszélyes, amely nem szolgál mást, mint a kormány korábbi intézkedései (államosítás, a kéményseprés katasztrófavédelem alá szervezése) miatt fellépő káosz elfedését. Eközben kéménytüzek száma - a 2016-es adatokhoz képest - 2016-ra 40 százalékkal emelkedett, míg az utóbbi egy évben a duplájára ugrott a szén-monoxid miatti halálozások száma.

A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy ne veszélyeztesse az emberek életét csak azért, hogy a kéményseprést leoszthassák a haveri cégeknek. A párt követeli, hogy a korábbi szabályozás lépjen újból hatályba, a katasztrófavédelemtől kerüljön el a kéményseprés.

Budapest, 2017. október 4. 

Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!