tordai_bence
Megosztás
2016.2.4. |
A kormány bő duplájára hízott a bürokráciacsökkentés jegyében, Lázár János mégis a Kliket kritizáló kutatóműhelyt zárná be. A mentősök nem kapnak fizetést, 23 milliós bulira van pénz. A Párbeszéd Magyarországért szerint a Fidesz-kabinet kormányzásból elégtelent érdemel, ezért nemcsak az oktatási, de a politikai rendszert is újra kell gondolni az alapoktól.
 
Az olcsó kormányzásról papoló, a bürokrácia ellen háborúskodó Fidesz hat év alatt több mint duplájára hizlalta a kormányt. A 2010-es 20 helyett már 60 államtitkár, 49 helyett 100 helyettes államtitkár szakít fizetést, mindeközben Lázár János a közalkalmazottak kirúgásán dolgozik.
 
A luxusjobboldalnak önmagára mindig van pénze: a minisztériumban karácsonykor 23 millió forintot bulikáztak el, az egészségügyet és az oktatást közben hagyják lerohadni. Hámló, penészes falak a kórházakban, tanárok által fizetett kréta és fénymásolás, gyerekek által bevitt vécépapír az iskolákban, és a fizetésükre hiába váró mentősök.
 
Aki pedig rámutat a valóságra, az a Fidesz szemében rögtön ellenséggé válik. A jobb oktatásért kiálló tanár Soros-bérenc, a szakszervezeti vezető apja bolsevik, a Klik siralmas teljesítményét megmutató Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet megszüntetik.
 
A PM érdemi párbeszédet akar az oktatásról, az egészségügyről és a kormányzati rendszerről is, mert a kapkodó, kommunikáció-vezérelt kormányzás láthatóan megbukott.
 
Budapest, 2016. február 4.
 
Tordai Bence PM-szóvivő