Megosztás
2016.2.19. |
Teljes körű adatigényléssel fordulunk a KLIK-hez!
 
 
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint alattomos dolog, hogy a kormány a KLIK-en keresztül próbálja megfélemlíteni azokat az iskolákat és tanári karokat, amelyek tiltakoznak az oktatási rendszer összeomlása miatt. A Teleki Blanka Gimnázium hirtelen ellenőrzése valószínűleg nem egyedi eset, ezért a párt adatigényléssel fordult a Klebersberg Intézményfenntartó Központhoz, hogy kiderüljön: hány iskolától kértek be az elmúlt másfél hónapban hasonló információkat. 
 
A PM szerint erős a gyanú, hogy a Teleki Blanka Gimnáziumnál indított KLIK ellenőrzés az Orbán-kormány politikai bosszújának része. Már a pedagógusok szombati demonstrációja előtt is lehetett hallani számos fenyegetésről, amelyekkel megpróbálták a tanárokat távol tartani a tüntetéstől. Az eljárás elindításával nem történt más, mint a korábbi fenyegetések beváltása. 
 
A PM szerint nem kizárt, hogy az ország több pontján is indultak hasonló vizsgálatok a pedagógus tüntetésen részt vevő, az elégedetlenségüket nyíltan vállaló iskolák ellen. A PM ezért közérdekű adatigényléssel fordul a KLIK-hez, hogy kiderüljön: mely intézmények esetében indultak hasonló vizsgálatok az elmúlt hetekben.
 
 
Budapest, 2016. február 19.
 
a PM társelnöke, országgyűlési képviselő