Megosztás
2014.5.31. |

 

A Vidékfejlesztési minisztérium nem először igyekszik politikai bosszút állni azokon a gazdálkodókon, akik a földpályázatok eredményét vitatni merészelik. Ami egy normális országban alapvető jog lenne, az a Fidesz kormány szemében elfojtandó lázadás. Az Együtt – PM támogatja a gazdálkodók, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ hősies küzdelmét, ezért hozta nyilvánosságra a földpályázatok értékelő lapjait is.

 

Bitay Márton államtitkár komoly kárt okoz az egész magyar társadalomnak, amikor egy gazdaságosan működő, fenntarthatóan élelmiszert termelő ökológiai gazdaságot számol fel azért, hogy jogszerűtlenül pályázó építési vállalkozások és Fidesz-közeli nagybirtokosok kezére játssza át a földeket. Az új bérlők számára kedvező elsőfokú bírósági döntés miatti diadalittas győzelmi jelentésében az államtitkár nem csak azt felejtette el megemlíteni, hogy a kormány által támogatott nyertesek sok esetben a pályázati kiírásnak sem feleltek meg, hanem azt is, hogy korábbi döntésében a bíróság már kimondta: a magyar országgyűlésben és a sajtóban is gátlástalanul hazugságokat terjesztett Kishantosról, hogy rossz színben tüntesse fel a húsz éve ott gazdálkodó eddigi bérlőt.

 

A kajászói és bábonymegyeri gazdák után most Kishantost fenyegeti az agrártárca, a terményeik barbár betárcsázása után ügyészségi vizsgálattal és földjeik őriztetésének költségeivel. Az Együtt – PM szerint a minisztériumnak az ökológiai gazdálkodás támogatásával kéne foglalkoznia ahelyett, hogy az állami apparátust a kicsinyes politikai bosszú eszközeként használva terrorizálja a védtelen, kiszolgáltatott, igazukért küzdő gazdálkodókat.

 

Budapest, 2014. május 31.

 

Szabó Rebeka, az Együtt-PM politikusa

 

Kép forrása: MTI