Megosztás
2013.7.28.

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség a csekk- és bankadóval kapcsolatos rendszerre és a néhány minisztériumban fizetett költségtérítésre reagálva azt kérte a kormánytól, hogy tegye igazságossá a fennálló rendszert: vagy törölje el a tranzakciós illetéket, vagy terjessze ki a kompenzációt mindenkire, akit terhel ez a sarc. A kormány erre válaszul megszünteti azt a védelmet, amit eddig annak a néhány munkavállalónak adott. A közszolgálati dolgozókról szóló törvény minden dolgozónak előírja a költségtérítést, ezzel a döntéssel Orbán Viktor törvényt szeg.Scheiring Gábor

 A kormányszóvivő tájékoztatás szerint a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak a Miniszterelnökségen, a tárcavezetőknek az általuk vezetett minisztériumban és a hozzá tartozó háttérintézményekben meg kell szüntetniük a folyószámla-költségtérítést, azaz az illetmény, illetve munkabér átutalásából és felvételéből adódó többletköltségek térítését.

Az Együtt – PM Szövetség még egyszer felszólítja a kormányt: törölje el a sárgacsekk-adót, és ne sarcolja a bérből és fizetésből élőket. Az így keletkező hiány a spekulációs adó bevezetésével fedezhető lenne. 

Orbán Viktor megijedt saját felelősségétől, és inkább a felelőtlenséget választotta. A kormánynak leginkább magától, a rossz döntéseitől kellene megvédeni az embereket, de úgy fest, erre hiába várunk 2014 tavaszáig. 

 

Scheiring Gábor

országgyűlési képviselő