Megosztás
2013.7.31.

Tegnap az Együtt-PM Választási Szövetség aktivistái a Legfőbb Ügyészség épülete előtt kérdezték Polt Pétert arról, hogy miért nem lép fel az állami korrupcióval szemben. Válasz azonban sem tőle, sem az irodájától nem érkezett.

 

Ezzel szemben a Fidesz kommunikációs osztálya gyorsan reagált: a kormány véleménye az akcióról - Bajnai Gordon. Tanulságos, miközben a Legfőbb Ügyész kikéri magának, ha megkérdőjelezik politikai függetlenségét, a hozzá intézett kérdésre nem ő, nem az irodája, hanem a Fidesz reflektál.

 

Mivel nem kaptunk választ megismételjük a kérdéseinket:

-  A közbeszerzések területén a Simicska vezette Közgép mindent visz, de soha senki sem vizsgálta az e körüli átláthatatlan pénzmozgásokat. Miért?

- A kormány kilopta a földeket a gazdák alól, a jogszabály ellehetetlenítette a kis családi gazdálkodókat, a törvény elfogadásának menete pedig alkotmányossági aggályokat vetett fel. Ezt sem vizsgálták ki. Miért?

- A trafikkoncessziók által emberek százainak vették el a megélhetését, azért hogy a Fidesz klientúrát építhessen. Ezt sem vizsgálták ki. Miért?

 

Az Együtt-PM felháborítónak tartja Polt Péter meghunyászkodását a kormány előtt, és felszólítja, hogy haladéktalanul fordítson hátat a korrupció leplezésének!

 

Budapest, 2013. július 31.

 

Szabó Tímea országgyűlési képviselő,

a PM társelnöke, az Együtt-PM Szövetség társelnöke

 

Tordai Bence a PM elnökségi tagja,

az Együtt-PM Szövetség szakpolitikusa