Megosztás
2013.6.21.

 

 

 

Együtt – PM: a házelnök ne terjessze fel a földtörvény aláírásra

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért felszólítja a házelnököt, hogy ne terjessze fel a köztársasági elnöknek aláírásra azokat a törvényeket, amelyeket mai parlamenti ülésnapon, a rendkívüli szünet után fogadott el a ház, különös tekintettel a földtörvényre.

Az Együtt – PM szövetség álláspontja szerint, amennyiben egy képviselőcsoport névszerinti szavazást kér, azt a levezető elnöknek mindenképpen le kell bonyolítani. A Jobbik a mai napon névszerinti szavazást kért a földforgalmi törvényről. Az ülésvezető elnök ezzel szemben - a szünet után – gépi szavazást rendelt el.

Aggályos az is, hogy a levezető elnök a szünet ideje alatt elhagyta az üléstermet és kártyáját is elvitte. Az Együtt - PM álláspontja szerint ez azt jelenti, hogy az ülés megszakadt, folytatásra nincs lehetőség, csak arra, hogy új ülést hívjanak össze. 

Mindezek miatt az Együtt - PM felszólítja a házelnököt, hívja össze a országgyűlést és rendeljen el szavazást az érintett törvényekről. Ekkor lehetősége lesz az országgyűlés elnökének és a miniszterelnöknek is, hogy szavazatával kifejezze véleményét a kormány által benyújtott törvényekről.

Budapest, 2013. június 21.

Együtt - PM Sajtó