Megosztás
2014.6.18. |

Az Együtt-PM véleménye szerint a Fidesz "visszatalált a Budapest-ellenes politizáláshoz. A szövetség szerint ezt mutatja, hogy nincs pénz a fővárosi fejlesztésekre és gyengítik a közgyűlés hatásköreit - mondta Hanzély Ákos önkormányzati képviselővel közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor.

 

    Az Együtt-PM társelnöke úgy fogalmazott: Tarlós István főpolgármester, aki büszke arra, hogy bárkivel szemben át tudja verni az akaratát most "gyenge pincsikutyaként elfut a kormány elől" és képtelen érvényesíteni a nemzet és a budapesti polgárok érdekeit.
    Szigetvári Viktor azzal folytatta, hogy ha elmaradnak a közlekedési beruházások, akkor le fog állni a város és "balesetek lesznek sajnos". Ezért azt kérte, hogy Tarlós István legyen méltó a választók bizalmára, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy "a Lázár Jánoson keresztül kormányzó Orbán Viktor ne futhasson el Budapest népe elől", hajtsák végre a közlekedési fejlesztéseket és ne az EU-ra mutogassanak gyáván.
    Ha egy erős főpolgármester érvényesíti a főváros érdekeit, akkor minden lehetőség megvan arra, hogy felújítsák a metrót, új villamosvonalak épüljenek és fejlődjön a közlekedési infrastruktúra - jelentette ki.
    Hanzély Ákos arról beszélt, hogy tudomásuk szerint 27 darab ötvenmillió eurónál drágább közlekedési projekt áll előkészítés alatt, többek között villamosberuházások és a metrófelújítások. Ha ezek nem valósulnak meg, akkor a fővárosi tömegközlekedés arra a szintre süllyed, ahol a kilencvenes évek elején állt - tette hozzá.
    Hangsúlyozta, hogy a 3-as metró "gyakorlatilag életveszélyes", napról napra hosszabbítják az engedélyét és ha két-három éven belül nem újítják fel, akkor be kell zárni a vonalat.
    Kijelentette: azt követelik Tarlós Istvántól és a fővárosi Fidesztől, hogy mindent tegyenek meg a budapestiek érdekében.

 

MTI 2014. június 18., szerda 12:17