Szücs Balázs
Megosztás
2019.3.24. |

A kormány által meghirdetett Családok évének egyik nagyon sajátos eseményéhez érkeztünk. A Városliget fejlesztése kiemelt állami beruházás lett, noha a budapestiek döntő többsége ma sem támogatja a park feldúlását és erről a lakosságot soha senki meg nem kérdezte – pedig az építkezés már most megkeseríti a környéken lakók életét.

Erzsébetváros egyik óvodájának szülői közössége hívta fel a figyelmet arra, hogy az építkezés miatt minden előzetes értesítés és egyeztetés nélkül napokkal ezelőtt lezárták a Liget legnagyobb játszóterét, így a projektnek köszönhetően megfosztották a gyerekeket a játszótértől. A csodajátszótér kivitelezése akár hónapokat is csúszhat, hiszen a játszóeszközök beszerzésére kiírt közbeszerzés egyetlen beérkezett ajánlata érvénytelen volt.

Elfogadhatatlan, hogy egy ilyen jelentős építkezés tervezésekor a kormány magasról tesz az itt lakókra, a helyi iskolákra és óvodákra, és csak saját rögeszméjüket tartják szem előtt.

Szücs Balázs, a Párbeszéd VII. kerületi önkormányzati képviselője ezért felszólítja a Városliget Zrt. vezetését, hogy azonnal kezdje meg az egyeztetéseket az érintett szülőkkel, önkormányzatokkal és saját pénzén alakítson ki a Nagyjátszótér megnyitásáig egy ideiglenes játszóteret!

Budapest, 2019. március 24.

Szücs Balázs, a Párbeszéd VII. kerületi önkormányzati képviselője