Megosztás
2016.12.20. |

A Fidesz büszke a perverz újraelosztási rendszerére, de jobb, ha tudjuk: a családi pótlék elsorvasztása és a jól keresők magasabb támogatása vezet a társadalom kettészakadásához. A közel egymillió szegénységben élő gyermek sorsáért a Fideszt terheli a felelősség! A Párbeszéd a jól keresők adókedvezményét a minden gyermek után járó Alapjövedelemmel váltaná fel.

Hétfőn Novák Katalin EMMI-államtitkár és Hollik István KDNP-képviselő is a gyerekek után járó adókedvezményt, a növekvő társadalmi különbségek egyik fő okát dicsőítette. A Fidesz ezek szerint büszke a perverz újraelosztásra, amely a szegényebbek felől csoportosít át jövedelmet a jól keresőkhöz.

A családi pótlék és a többkulcsos személyi jövedelemadó rendszere képes volt arra, hogy csökkentse a társadalmi különbségeket; a Fidesz-féle egykulcsos adó, a gyerekek utáni adókedvezmény, az adójóváírás eltörlése és a családi pótlék befagyasztása viszont épp a különbségek és a szegénység növekedését eredményezi.

A Párbeszéd úgy váltaná fel a családi adókedvezményt a minden gyermek után, alanyi jogon járó Alapjövedelemmel, hogy azzal a családok négyötöde jobban járna, és töredékére csökkenne a gyermekszegénység és a gyermekéhezés Magyarországon.

Elég volt a jól keresők pátyolgatásából – olyan országot akarunk, ahol mindenki számít!

Budapest, 2016. december 20.
Tordai Bence
a Párbeszéd szóvivője

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!