Megosztás
2015.1.6. |

A PM közös demonstrációt kezdeményez Vlagyimir Putyin orosz elnök esetleges magyarországi látogatása ellen a  demokratikus ellenzéki pártokkal” és a civilekkel - közölte Szabó Tímea a PM országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    Szabó Tímea azt mondta: Orbán Viktor és kormánya azt akarja, hogy "Magyarország Putyin láncos kutyája legyen", Oroszország célja pedig az, hogy eddig nem tapasztalt mértékben bilincselje magához az országot. Szerinte ez ellen a pártoknak és a civileknek közösen kell fellépniük. 
    A politikus ezért Karácsony Gergellyel, a PM másik társelnökével közösen levélben keresi fel az MSZP-t, az Együttet, a DK-t, az LMP-t és a Magyar Liberális Pártot, valamint a civil demonstrációk szervezőit egy közös tüntetés szervezése céljából.
    A Népszava írt arról kedden - több, egymástól független forrásból származó értesülésre hivatkozva -, hogy márciusban Budapestre látogat Vlagyimir Putyin.
    Szabó Tímea az ital-nagykereskedelem szabályozásának változásáról szólva azt mondta: rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi, mert szerinte a nagykereskedők százait teheti tönkre a hatályos szabályozás. Hangsúlyozta: márciustól életbe kellene lépnie annak a változtatásnak, amely sávosan határozná meg az általuk befizetendő jövedéki biztosíték mértékét.  

MTI 2015. január 6., kedd 14:11