Megosztás
2013.2.6.

A Párbeszéd Magyarországért őszinte reményét fejezi ki, hogy a Világgazdaság téved, amikor Matolcsy György biztos jegybankelnöki jövőjéről ír.

A középosztály és az átlag alatt keresők reálbérének csökkentése, a bajban lévő devizahitelesek átverése, emelkedő infláció, a belső kereslet visszafogása, a perverz újraelosztás, a kiszámíthatatlan és igazságtalan adórendszer, tömeges csőd a vállalkozások körében, a közszolgáltatások kivéreztetése, a beruházások mélyrepülése, a gazdaság alapjait érintő jogszabályok folyamatos változtatásával okozott bizonytalanság, a felesleges látszatháborúk Matolcsy bukott politikájának legláthatóbb nyomai.

Matolcsy György már bizonyította, hogyan tudja a gazdaságot romba dönteni a Nemzetgazdasági Minisztérium élén, az emberek fizetnék meg az árát, ha most újra bizonyíthatna a jegybank élén. Bízunk benne, hogy Orbán Viktor a piaci bizalom szempontjából legfontosabb gazdasági posztra nem egy olyan embert ültet, akinek gazdasági hozzá nem értéséről, nem csupán a közgazdászok, hanem minden magyar állampolgár megbizonyosodhatott az elmúlt két és fél évben. A miniszterelnöknek Matolcsyt nem előléptetni, hanem lemondatni kell.