Megosztás
2016.8.31. |

Ötpontos oktatási csomagot készített a Párbeszéd Magyarországért, amelyben többek között azt követelik, hogy minden gyermek számára biztosítsák a továbbtanulás jogát.

 

 

    Erőss Gábor, a párt elnökségi tagja szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a tankötelezettség felső határát visszaállítanák 18 éves korra, a szakgimnáziumokban a jelenleginél több közismereti tárgyat oktatnának, az első alapdiploma megszerzését pedig ingyenessé tennék.

    A Párbeszéd politikusa közölte, hogy az oktatásra is több pénzt fordítanának, forrásként az olimpiai pályázatra, a paksi bővítésre, valamint a kormányzati és fideszes "gyűlöletpropagandára" szánt összegeket jelölte meg. Arra is kitért, hogy rendezni kell a pedagógusok és az egyéb iskolai dolgozók bérét, valamint biztosítani kell a diákoknak a kompetenciaalapú oktatás lehetőségét.

    Erőss Gábor - aki józsefvárosi önkormányzati képviselő - felszólított arra, hogy az iskolákat adják vissza a helyi közösségeknek, mert "rossz kezekben vannak az államnál". Egyúttal követelte, hogy számolják fel a szegregáció minden formáját, legyen szó állami, önkormányzati vagy egyházi iskolákról.

    Minden gyermek számára biztosítani kell, hogy mire elhagyja az iskolát, addigra legalább középfokon beszéljen angolul - mondta.

 

Budapest, 2016. augusztus 31., szerda (MTI)

 

Elég volt a kizsákmányolásból, a kiszolgáltatottságból!