Megosztás
2016.2.13. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) hétfőn a parlamentnek benyújtja azt az országgyűlési határozati javaslatot, amelyben felszólítja a kormányt, hogy teljesítse a Herman Ottó és a Teleki Blanka Gimnázium által megfogalmazott oktatási követeléseket.

 

A PM elképesztően aljasnak tartja, hogy miközben az oktatás romokban van, Orbán Viktor még mindig külső erők manipulálásáról, Hoffmann Rózsa kisujj-fájásról, Lázár János pedig balhézásról beszél. Gyomorforgatónak tartjuk, hogy a miniszterelnök féldiktatorikus kormányzásával a gyerekeinkből arctalan, engedelmes alattvalókat akar nevelni. Nem stadion-társadalomra, hanem tudásalapú társadalomra van szükség!

A miskolci Herman és a budapesti Teleki Blanka gimnáziumok pedagógus és diákszervezetei pontosan megfogalmazták a követeléseiket, látszik, hogy azonnali intézkedésekre van szükség és nem ócska Balog Zoltán-féle kerekasztalosdira.

Az általunk benyújtott javaslatban szerepel többek között egy új alaptanterv megalkotása, a tanárok és a diákok terheinek azonnali csökkentése, a tankötelezettségi korhatár visszaállítása 18 évre, a Klik megszüntetése és a pedagógusok azonnali béremelése.

A PM felszólítja a kormányt arra, hogy a társadalom millióinak követelését vegye komolyan, és ne próbálja meg külső erők, UFO-k vagy épp Soros György manipulációjának tekinteni azt. A politizálás nem a Fidesz-KDNP monopóliuma, hanem a közös ügyeinkbe való beleszólást jelenti.

 

Budapest, 2016. február 13.

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő, a PM-társelnök

Dr. Erőss Gábor, PM-elnökségi tag

 

 

Új. Bal. Zöld.