Megosztás
2015.3.14. |

Március 15 a szabadság ünnepe. Ezt a szabadságot akarja elvenni a magyaroktól a Fidesz. Diákokat rendelnek ki a központi ünnepségre, és a bátrakat, akik ellenszegülnek, megfenyegetik. Hírek szerint ezt tette a váci polgármester is, hogy megtörje a helyi Madách Gimnázium ellenállását. A PM az Ügyészséghez fordul, hogy vizsgálja ki, történt-e az ügyben hivatali visszaélés vagy más bűncselekmény.

 

Fördős Attila, Vác kormánypárti polgármestere csütörtökön bekérette magához az iskola vezetőit, akiken számon kérte a március 15-i budapesti ünnepségtől való elzárkózásukat. A döntést egyébként a tantestület hozta, 85%-os többséggel. A polgármester értésükre adta, hogy legszívesebben kirúgatná őket. De nem hatott a fenyegetés.

 

Végnapjait éli az egyre erőszakosabb Fidesz-rezsim. Az is mutatja ezt, hogy már fenyegetőzéssel sem érnek el semmit. 307 iskolát rendelt ki a Fidesz-hatalom, de közülük csak 44 jelezte, hogy szeretnének élni a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal által „felkínált lehetőséggel”, tehát 263 iskola nemet mondott vagy nem is válaszolt. Ez is 85%-os többség.

 

A PM az ügyészséghez fordul, vizsgálatot kezdeményezünk, hogy tartalmaztak-e a polgármester kijelentései kifejezett fenyegetést, közvetett vagy közvetlen hátrány kilátásba helyezését. A Fidesznek pedig azt üzenjük: el a kezekkel a gyerekektől, el a kezekkel a pedagógusoktól!

 

Budapest, 2015. március 14.

 

Dr. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja