Párbeszéd, Európa Parlament, választások, Tordai Bence
Megosztás
2019.4.16. |

Leadta az európai parlamenti (EP) választáson történő induláshoz szükséges ajánlásokat a közös listát állító MSZP és Párbeszéd kedden.

    Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, listavezető az ajánlóívek leadása előtt a Nemzeti Választási Iroda budapesti székhelyénél tartott sajtótájékoztatón elmondta, csaknem ötvenezer aláírást adnak le. Hozzátette: csütörtökig folytatják az aláírásgyűjtést, mert nagyon sokan jelezték, hogy támogatni szeretnék "az egyetlen közös listát", így végül hatvanezer aláírás leadásával számolnak.
    Tóth Bertalan szerint a közös listáról az EP szocialista, valamint zöld frakciójába bejutó képviselők egyedül képviselik majd Magyarország érdekeit, hiszen a Fidesz elveszítette ezt a lehetőséget európai néppárti tagságának felfüggesztésével. A pártelnök hangsúlyozta, a szociális Európáért, az uniós minimálbéréért, az uniós minimális nyugdíjért, a minimális családi pótlékért küzdenek, valamint azért, hogy a minimális egészségügyi szolgáltatásokat európai szinten szabályozzák.
    Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője közölte: "a piros-zöld-koalíció" nagyon erős névsorral indul. Húzónév a listán Tóth Bertalan mellett Ujhelyi István, az MSZP és Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője - tette hozzá.
    Az MSZP-Párbeszéd közös lista képviseletet nyújt minden egyes társadalmi csoportnak - mondta.

 

(MTI)