Megosztás
2016.8.12. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint az Alapjövedelem bevezetésére, fizetésemelésre van szükség ahhoz, hogy az egészségügyben és más hiányszakmákban dolgozók is elmehessenek nyári szabadságra.

 

Egy friss kutatás szerint a magyarok átlagosan összes évi szabadságuk 40 százalékát veszik ki nyáron, de minden második munkavállalóval előfordult már, hogy nem engedték el szabadságra az előre tervezett időpontban. Az egészségügyben dolgozók 55 százaléka nem mehet el akkor, és annyi időre pihenni, ahogy tervezte, és sokszor a nyaralásra kivett napok alatt is dolgozniuk kell.

Az egészségügyi dolgozók kevesen vannak, kevés pénzért dolgoznak sokat, és keveset pihennek. Közben pedig a kormánypárti politikusok idén nyáron azzal vannak elfoglalva, ki tud közpénzből elutazni Franciaországba a foci EB-re vagy Rióba az Olimpiára.

A Párbeszéd Magyarországért szerint az Alapjövedelem bevezetése egyből jelentősen emelné az egészségügyi dolgozók fizetését, amelyet egy további béremelésnek kell követnie azért, hogy visszacsábítsák azokat, akik külföldre mentek inkább dolgozni. Ezáltal magasabb fizetésért, többen dolgoznának a kórházakban, amivel már biztosítható lehetne, hogy mindannyian el tudjanak menni nyári szabadságra. 

 

Budapest, 2016. augusztus 12.

Párbeszéd Magyarországért

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!