Megosztás
2016.7.28. |

„Komolyan fontolóra kell venni egy általános alapjövedelem bevezetését” -  olvasható az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottságának jelentéstervezetében, amely a Bizottságnak tesz ajánlásokat a robotikára vonatkozó polgári jogi szabályokról. 

 

 

 Az EP Jogi Bizottsága a robotikának és a mesterséges intelligenciának a munkaerőpiacra gyakorolt lehetséges hatásaival indokolja, miért kell komolyan fontolóra venni az általános alapjövedelem bevezetését. 

 

 A Párbeszéd Magyarországért üdvözli az EP Jogi Bizottságának felvetését: fontos, hogy élénk és minél szélesebb körű párbeszéd induljon meg Európában és Magyarországon is az alapjövedelem bevezetéséről. A robotika és a mesterséges intelligencia fejlődése alapjaiban formálja át a civilizációnkat, soha nem látott lehetőségek és kihívások elé állítva az emberiséget, így bennünket, magyarokat is. 

 

 Globális történelmi korszakváltást élünk át: a jövőnk lehet sokkal jobb és sokkal rosszabb is a jelenlegi helyzetünknél. A kihívásokkal akkor tudunk megbirkózni, ha őszintén szembenézünk a munka világának átalakulásával, az emberek közötti növekvő egyenlőtlenségekkel, és valódi megoldásokat adunk az ebből következő problémákra. A múlt megoldásainak erőltetése helyett kreatívnak kell lennünk, a jövő felé kell fordulnunk. A Párbeszéd Magyarországért szerint a jövő megoldásainak egyike az Alapjövedelem. 

 

  

Budapest, 2016. július 28. 

Párbeszéd Magyarországért Sajtó

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!