Szabó_Tímea_portré
Megosztás
2015.3.31. |

A Párbeszéd Magyarországért arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a vagyonzárolási törvényt – ezt a párt társelnöke mondta kedden az MTI-nek.

 

    Szabó Tímea közölte, nem szavazta meg a jogszabályt, mert azt alaptörvény-ellenesnek tartja. Indoklásként hangsúlyozta, anélkül lehet 15-20 évre zárolni valakinek a vagyonát, hogy a hatóságoknak konkrét adatunk lenne arról, hogy az illető bűncselekményt követett volna el.
    A független képviselő úgy fogalmazott, ennek a törvénynek a hatására senki egyetlen fillér kártérítést sem fog kapni. A PM inkább azt javasolja, hogy a károsultakat a Magyar Nemzeti Bank nyereségéből kárpótolják – emelte ki.
    A politikus arra is kitért, hogy birtokukba került egy dokumentum amely szerint a PSZÁF 2013. augusztusában részleges vizsgálatot folytatott a Quaestor ellen. A PSZÁF ebben visszaélésekre és hiányosságokra hívta fel a cég figyelmét - mondta.     Hangsúlyozta, meg fogják vizsgálni az irat valódiságát. Amennyiben kiderül, hogy az hiteles, akkor az bizonyítja, hogy a hatóságok már másfél évvel ezelőtt tudtak a problémákról, mégsem léptek – közölte.

 

Budapest, 2015. március 31., kedd (MTI)