Megosztás
2018.12.17.

Kiss Anita Jegyző Asszonynak  

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata




NYÍLT LEVÉL



Tisztelt Kiss Anita, tisztelt Jegyző Asszony!



A pártok III. kerületi képviselőiként fordulunk Önhöz.

 

Tudomásunkra jutott, hogy Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kért Öntől, mint Óbuda-Békásmegyer jegyzőjétől. Ön példás gyorsasággal személyesen meg is jelent a székházban. Az ott tartózkodó ellenzéki képviselőket tájékoztatta az eljárásról. Papp Dániel kérelmét is felolvasta, amelyben az szerepel, hogy a képviselők „zavarják közmédia munkabékéjét”, és zaklatják a közmédia munkatársait.

 

A képviselők tájékoztatták Önt, hogy országgyűlési képviselőként joguk van az MTVA épületében lenni, semmilyen szabálysértést nem követettek el. Azt is elmondták, hogy a biztonsági őrök erőszakot alkalmaztak velük szemben. Az MTVA biztonsági szolgálata pedig jogellenesen a rendőrséget sem engedte be, hogy tisztázhassák történt-e bűncselekmény.

 

Az ellenzéki országgyűlési képviselők közszolgálatot végeznek, amikor ellenőrizni próbálták a közpénzből finanszírozott, elméletileg közszolgálati televízió működését. Az MTVA biztonsági őrei jogellenesen akarták megzavarni a munkájukat végző képviselőket.  Mivel az országgyűlési képviselők nem magánszemélyként járnak el, így velük szemben a birtokvédelmi eljárás lefolytatása fogalmi képtelenség.

 

A fentiek figyelembe vételével, kérjük Jegyző Asszonyt, hogy ne asszisztáljon az MTVA által eddig is elkövetett bűncselekmény-sorozathoz és tagadja meg a birtokvédelem elrendelését.

 

Budapest 2018-12-17



Tisztelettel:



dr. Kiss László

Önkormányzati képviselő

MSZP

 

 

Szkaliczki Tünde

a III. kerületi szervezet elnöke

Momentum Mozgalom

 

Béres András

Párbeszéd, Önkormányzati képviselő

 

Burján Ferenc

 Önkormányzati képviselő

 

 

Hazai András

 

a III. kerületi szervezet elnöke