egészségügy
Megosztás
2017.10.4. |

A Párbeszéd szerint minden fejlemény és adat azt támasztja alá, hogy a kormány egy olyan fizetős egészségügyi rendszert készít elő, amelyben az állami ellátást csak a legszegényebbek számára tartanák fenn. 

Az azenpenzem.hu portálon publikált adatok szerint egyre többet kell magánegészségügyi kiadásra költeniük a magyar családoknak. Ennek legfőbb oka a várólisták hossza, valamint az állami intézmények és szolgáltatások egyre rosszabb színvonala. Egy másik kutatás szerint ráadásul 2020-ra a lakosság magánegészségügyi kiadásai az 1100 milliárd forintot is elérhetik évente.

A Párbeszéd ezért úgy véli, hogy a 2018-as választás egyik tétje, hogy a kettészakadó társadalmat össze lehet-e forrasztani és meg lehet-e akadályozni az egészségügy szétválását.
 
Karácsony Gergely és a Párbeszéd ezért kormányra kerülése esetén szabályozott rendszert alakít ki a magánellátásoknak, visszapótolja a rendszerből kivont százmilliárdokat, végrehajtja a szükséges béremeléseket és lebontja azt a falat, amely most kezd kiépülni a gazdagok és szegények egészségügyi ellátása között.

Budapest, 2017. október 4.
Szabó Tímea 
a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!