tordaibence
Megosztás
2016.12.30. |

A Párbeszéd szerint 2016 a tényeken túli politika éve volt a világban és a valósággal ellentétes politikáé Magyarországon.

 

    Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, miközben a Fidesz az ország erősödéséről beszél, a valóságban Orbán Viktor miniszterelnök és a nagyobbik kormánypárt "oligarchái és strómanjai" gazdagodnak, a többiek szegényednek és leszakadnak.
    Míg arról van szó, hogy Orbán Viktor ajándékot oszt a nyugdíjasoknak, a jövő évi drágulás miatt a nyugdíjak reálértéke csökken, vagyis pénzt vesznek el az idősektől - jelentette ki.
    Úgy folytatta: miközben a személyi jövedelemadó kulcsa csupán egy százalékponttal mérséklődött, a nagyvállalatok adóját tízzel csökkentik, vagyis a kormány nem az emberek érdekeit képviseli.
    Az egészségügy év végi válságkezelésére csupán 15 milliárd forintot fordítanak, míg a fociklubok 50 milliárdot kapnak; az oktatási rendszer pedig megbukott - sorolta kifogásait.
    A szóvivő hangsúlyozta, hogy bár a Fidesz úgy érzi, tettei nem járnak majd következményekkel, a jelenleg folytatott politikának nincs hosszú távú jövője.
    Tordai Bence úgy értékelt: 2017 a kijózanodás éve lesz. A Párbeszéd továbbra is az alapjövedelem és az alapnyugdíj bevezetéséért, az óriásvagyonok kemény megadóztatásáért és a "narancsgalléros" bűnözők börtönbe juttatásáért fog küzdeni - mondta.

 

Budapest, 2016. december 30., péntek (MTI)

 

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!