Megosztás
2013.2.14.

A kormány sikerpropagandáján tátongó lyukat üt a valóság: a KSH jelentése szerint a hazai GDP 1,7 százalékkal csökkent 2012-ben. Matolcsy György gazdaságpolitikája mély válságba taszította a magyar gazdaságot. A gazdasági miniszter tündérmeséje recessziót, soha nem látott adókat, megszorításokat, reménytelenséget és elvándorlást hozott. Elég volt a Fidesz-kormány ámokfutásából, igazságos adórendszerre, humán-beruházásokra, a gazdasági bizalom helyreállítására és új munkahelyekre van szükség.

Az elmúlt évben a magyar gazdaság teljesítménye drámai módon zuhant. A statisztikai hivatal jelentése szerint a negyedik negyedéves csökkenés 2,7 százalék volt, a teljes évet nézve pedig 1,7 százalékkal zsugorodott a gazdaság 2011-hez képest. A probléma gyökere az Orbán-kormány hibás gazdaságpolitikája. Matolcsy György rögtönzései és hozzá nem értése nem, hogy elrugaszkodást nem eredményeztek, de katasztrófa sújtotta övezetté változtatták a magyar gazdaságot. A belső kereslet csökkenése, a beruházások mélyrepülése és a lakossági fogyasztás erodálódása mind-mind elkerülhető lett volna.

A hibás gazdaságpolitika, az egykulcsos jövedelemadó bevezetése, a kiszámíthatatlan és esetleges különadók, a kézi vezérlés, az államosítási kényszer és mellette a hihetetlen mértékű forráskivonás az oktatásból, egészségügyből, szociális rendszerből, nem egyszerűen a gazdasági növekedést fojtotta meg, de sok százezer honfitársunknak vette el a kedvét attól, hogy itthon próbáljon meg boldogulni. A magyar gazdaság jelenleg nem pusztán átmeneti válságban van, de hosszú távú fejlődésének feltételeit teszik tönkre a szemünk előtt.

Az Orbán-kormány leváltása éppen ezért közös ügyünk, jövőnk érdekében szükséges! A Párbeszéd Magyarországért a Fidesz-kormány leváltását követően a vállalkozói, munkavállalói bizalom visszaszerzését, az emberi tőkébe való beruházást tekinti elsődleges feladatának. A választókkal 2014-ben leváltjuk a gazdaságot tönkretevő kormányt és élhető Magyarországot hozunk létre!

Scheiring Gábor